Riistakamera on monikäyttöinen laite

25 May 2022
 Kategoriat: , Blog


Riistakameraa voi käyttää moneen tarkoitukseen, kuten riistan valvomiseen, villieläimien kuvaamiseen tai kesämökin tai muun tilan valvontaan. Riistakameroita on saatavilla monenlaisia ja se kannattaa valita omien käyttötarpeiden mukaan. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin, tämänkertainen aihe on miten valita omaan käyttöön sopiva riistakamera.

Riistakamera kannattaa valita oman käyttötarpeen mukaan

Riistakamerat ovat kestäviä ja ympärivuotiseen käyttöön suunniteltuja, säänkestäviä laitteita. Pakkanen vaikuttaa myös niiden akun tai paristojen kestoon, joten niitä täytyy vaihtaa talvella useammin, jos lämpötila putoaa pakkasen puolelle. Kamerat kestävät myös sadetta, mutta niitä ei ole suunniteltu veteen upotettaviksi ja niihin voi myös ostaa lisävarusteena erilaisia sääsuojia, jotka pitävät linssit puhtaana sateella ja auttavat poistamaan auringon heijastuksia. Riistakamerat voidaan luokitella tallentaviin ja lähettäviin kameroihin, joista molemmat tallentavat kuvat kameran sisällä olevalle SD-muistikortille, mutta vain lähettävä kamera lähettää kuvat joko GPRS-yhteyden kautta sähköpostiin tai multimediaviestinä älypuhelimeen tai tablettiin.

Riistakameroiden ominaisuudet ja käyttäminen

Riistakameralla voi kuvata sekä still-kuvia että videoita ja ne pystyvät kuvaamaan päivällä ja yöllä. Päivällä kamerat kuvaavat värikuvia ja yöllä, pimeällä ne kuvaavat mustavalkoisia kuvia, käyttäen infrapunasalamaa. Kamerassa on liiketunnistin ja alkaa kuvaamaan liikettä havaitessaan. Liiketunnistimen herkkyyttä ja aikaa voi säätää sen mukaan, mihin se asetetaan. Kameraa voidaan myös käyttää ajastuksella ja laittaa se kuvaamaan vain tietyllä aikavälillä, esimerkiksi öisin, jos sillä halutaan valvoa esimerkiksi varastotiloja tai rakennustyömaata. Myös riistakameroita on saatavilla monissa eri hintaluokissa, niiden ominaisuuksien mukaan. Hyvän peruskamera ei ole kovin kallis, mutta kannatta valita kamera sen mukaan, minkälaisia ominaisuuksia siltä haluaa.

Riistakameran paikka kannattaa valita huolella

Riistakamera kannattaa asettaa tukevalle alustalle, joka voi olla esimerkiksi iso puu tai muu alusta, joka ei heilu tuulessa ja huononna näin kuvan laatua. Kamera kannattaa suunnata pohjoista kohti, mahdollisimman lähelle kuvauskohteita ja poistaa mahdolliset oksat ja heinät, jotka jäävät väliin. Kamera kannattaa sijoittaa noin 1,5 – 2 metrin korkeuteen, josta sitä voi käsitellä helposti ja sen perspektiivi on luonteva. Hyvä kuvaus etäisyys riippuu siitä, mitä kohteita kameralla halutaan kuvata. Riistakamerat tarjoaa Eräkala verkkokauppa.


jaa